Найцікавіше за тиждень

Заочне рішення суду може бути переглянуте лише за заявою відповідача, а не третьої особи – ВС

Заочне рішення суду може бути переглянуте лише за заявою відповідача, а не третьої особи – йдеться у постанові Верховного Суду від 8 лютого 2022 року у справі № 179/1354/13-ц (провадження № 61-21132св21).

Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти 333 росіян та Мосбіржі

В опублікованому списку 333 фізичних особи, пов’язаних з банківським сектором РФ, і одна юридична – ПАТ “Московська біржа ММВБ-РТС”.

ВР планує скасування “воєнних” податкових пільг

Законопроектом пропонується скасування можливості для ФОП та ЮО бути платниками єдиного податку ІІІ групи із застосуванням ставки у розмірі 2% від суми доходу.

Податок на прибуток: ДПС рекомендує підприємствам самостійно коригувати ціну контрольованої операції

ДПС рекомендує платниками податків переглянути проведені контрольовані операції (КО) на відповідність принципу «витягнутої руки» та скористатись можливістю щодо проведення самостійних коригувань, не чекаючи початку перевірок.

Голова Верховного Суду звинуватив заступника глави ОП Смирнова у шкоді для судової реформи

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв заявив, що слова заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова про затверджений Етичною радою список кандидатів на посади членів Вищої ради правосуддя могли зашкодити судовій реформі в Україні. Смирнов відповів, що якість кандидатів ставив під сумнів не лише він, а й антикорупційні організації.

ВРП звільнила у відставку очільника Одеського апеляційного суду

21 лютого 2023 року Вища рада правосуддя вирішила звільнити у зв’язку з поданням заяв про відставку 43 судді, з яких двоє – судді Верховного Суду та 18 суддів апеляційної інстанції. Серед інших пішов у відставку і Голова Одеського апеляційного суду Григорій Яковлевич Колесніков.

Суд арештував майно дружини Медведчука вартістю 5,6 мільярда

Зокрема, рішення суду стосується пакетів по 14% акцій у двох обленерго та понад 4% у третьому, якими Марченко володіє через п’ять офшорних компаній.

Уряд пропонує заборонити стягнення та накладення арешту на кошти боржника, якщо такі кошти надійшли як державна чи благодійна допомога

Законодавча ініціатива від Уряду пропонує накласти заборону у сфері виконавчих проваджень на період воєнного стану і 30 днів після його припинення.