Планується скасувати мінімальні роздрібні ціни на алкоголь

Після прийняття законопроекту № 2300 про демонополізацію спиртової галузі доцільності у встановленні мінімальних роздрібних цін на алкогольну продукцію не буде, заявив заступник Міністра економіки Тарас Висоцький.

Але перед тим, як скасовувати практику встановлення мінімальних роздрібних цін на алкогольні напої, треба провести консультації, уточнив чиновник.

Також він додав, що про підвищення мінімальних цін у найближчій перспективі не йдеться, враховуючи зниження імпортних компонентів у виробництві продукту, потенційне зниження вартості сировини, необхідної для виробництва спирту, і потенційне зниження вартості спирту й зменшення інфляції в цілому.

Востаннє МЕРТ пропонував переглянути мінімальні ціни на алкогольні напої у бік підвищення в червні поточного року. Проект відповідного рішення був розроблений командою Гройсмана і передбачав підвищення роздрібних цін на горілку та лікеро-горілчані вироби на 11%, на вина – на 7,4 – 10,2%.

Загалом, МРЦ в Україні встановлюють з 2008 року. МРЦ на пляшку 0,5 горілки сьогодні становить 89,4 грн, на пляшку вина 0,7 – 42 грн, ігристого – 89 грн.