ПриватБанк відкрив прийом заявок на кредитування посівної та планує 2023 року збільшити фінансування бізнесу

ПриватБанк відкрив прийом заявок на фінансування українських аграріїв для проведення посівної 2023 року. Як повідомив член правління з питань МСБ ПриватБанку Євген Заіграєв, після затвердження урядом оновлених умов державної підтримки бізнесу та підписання відповідних договорів з банком, ПриватБанк оперативно перезапустив приймання заявок як від агровиробників, так і від інших категорій бізнес-клієнтів.

За новими умовами агровиробники зможуть отримати в ПриватБанку фінансування на посівну кампанію без додаткової застави для клієнтів мікробізнесу на суму до 5 млн.грн, а для клієнтів малого бізнесу – до 7 млн.грн.

“Ми очікуємо значного потоку заявок та збільшення кредитного портфелю в цьому році, – відзначає Євген Заіграєв. – Зокрема, новими умовами державної програми “5-7-9%” встановлено декілька пріоритетних напрямів пільгового кредитування, в першу чергу фінансування аграріїв на посівну 2023-го року”.

При цьому необхідно зазначити, що новими умовами значно посилено функції контролю за цільовим використанням доступних кредитів на і інвестиційні цілі – клієнти мають надавати документи про цільові напрямки витрат коштів, а банк спрямовувати кошти саме на рахунки контрагентів (це не стосується фінансування оборотного капіталу). ПриватБанк прагне зробити і цю процедуру максимально прострою та прозорою для клієнтів.