Суд ухвалив вирок уродженці Луганської області, яка обвинувачується у колабораційній діяльності

Вінницький міський суд Вінницької області ухвалив вирок громадянці України за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Як зазначено у вироку, обвинувачена, будучи уродженкою Луганської області, достовірно знаючи про факт збройної агресії російської федерації проти України та оголошений у зв’язку з цим воєнний стан на усій території України, добровільно погодилась на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора – рф та представників незаконних збройних формувань так званої «ЛНР» та зайняла посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, а саме т. зв. керівника «загального відділу адміністрації Білокуракинського району «ЛНР»», що діє на території Білокуракинської територіальної громади Сватівського району Луганської області.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Дане кримінальне провадження, як на етапі досудового розслідування, так і під час судового розгляду, здійснювалось за відсутності обвинуваченої, котра показань суду не надавала.
За результатами повного та всебічного судового розгляду суд визнав винною жінку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України та призначив їй покарання у виді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах влади, установах, підприємствах та організаціях незалежно від форми власності строком на 15 років з конфіскацією усього належного їй на праві власності майна на користь держави.
Строк відбування основного покарання обвинуваченій рахувати з моменту її затримання для приведення вироку до виконання.
Наразі, вирок ще не набрав законної сили.
Довідково:
ч. 5 ст. 111-1 КК України – Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, або добровільне обрання до таких органів, а також участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території (караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої).
⠀⠀