У «Дію» додали місце проживання та свідоцтво про народження

Електронне свідоцтво про народження дітей віком до 14 років відображатиметься в мобільному застосунку «Дія» в обох батьків. Свідоцтво пматиме таку ж юридичну силу, що й паперове. Незабаром Мінцифри запустить бета-тестування нової опції.

Відповідну постанову прийняв уряд та визначив порядок замовлення, формування, пред’явлення та встановлення достовірності е-свідоцтва про народження. Також визначено можливість передавання цифрового свідоцтва у вигляді електронних копій.

Окрім того, внесено зміни, згідно з якими у цифрових паспортах у «Дії» відображатиметься місце проживання громадянина. Після підключення певного населеного пункту до Реєстру територіальних громад громадянин зможе посвідчувати своє місце проживання, пред’явивши ID-картку або закордонний паспорт у «Дії». Уточнюється, що мова йде саме про зареєстроване місце проживання.

Нагадаємо, що у мобільному застосунку «Дія» вже доступні цифрові паспорти, студентський квиток, посвідчення водія, поліс авцивілки та свідоцтво про реєстрацію ТЗ. Тестується цифровий номер платника податків.