Уряд запланував підвищення якості мобільного зв’язку

План заходів щодо підвищення якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку на 2020-2022 роки затверджено постановою КМУ від 30.08.2020.

Передбачається впровадження європейських підходів щодо інформування споживачів про рівні якості телекомпослуг голосової телефонії, текстових повідомлень (SMS) та доступу до Інтернету в мережах мобільного зв’язку.

У І кварталі 2021 року планується затвердження оновленого переліку показників якості зв’язку. Перелік буде доповнений такими показниками: середня швидкість передавання/приймання даних, час затримки між пакетами відправлення та приймання, варіація затримки пакетів, втрата пакетів, час очікування відповіді фахівця служби інформаційно- довідкового обслуговування телеком-оператора (починаючи з моменту свідомого вибору абонента), – із встановленням граничних нормованих рівнів.

Також планується у 2021-2022 роках прийняття національних стандартів методом перекладу, що відповідають європейським стандартам ETSI, необхідних для забезпечення впровадження технологій UMTS/LTE та технології 5 G.