Внесено зміни до форм заяв у сфері державної реєстрації

Міністерством юстиції удосконалено форми заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань  (наказ від 16.09.2020 № 3205/5).

Зміни стосуються:

  • можливості внесення до ЄДР відомостей про встановлення вимоги учасника ЮО щодо нотаріального засвідчення справжності його підпису під час прийняття рішень з питань діяльності відповідної ЮО та/або вимоги нотаріального посвідчення правочину, предметом якого є частка такого учасника у статутному (складеному) капіталі (пайовому фонді) відповідної юридичної особи, чи скасування такої вимоги;
  • зменшення строків розгляду документів за проведення державної реєстрації змін до відомостей про структурне утворення політичної партії як ЮО у скорочені строки.

Заява щодо державної реєстрації ЮО – громадського формування (форма 4) та заява щодо державної реєстрації громадського формування без статусу ЮО (форма 7) викладені у новій редакції, почнуть діяти з 1 жовтня 2020 року.

Також затверджено нову форму заяви щодо встановлення вимоги нотаріального засвідчення/посвідчення (форма 10), яка почне діяти з 1 грудня 2020 року.