Виробникам морозива роз’яснили, як дотримуватися законодавства

Мінекономіки затвердило Настанови для операторів ринку харчових продуктів, в управлінні яких перебувають потужності з виробництва та обігу морозива.

Документ роз’яснює виробникам морозива, як виконувати вимоги законодавства України з безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

Виробники морозива отримали покрокові інструкції з конкретними прикладами та зразками документів щодо:

  • планування, стану приміщень і комунікацій на потужностях;
  • безпечності води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для переробки харчових продуктів;
  • предметів і матеріалів, що контактують з харчовими продуктами;
  • чистоти поверхонь;
  • здоров’я та гігієни персоналу;
  • захисту харчових продуктів від забруднення;
  • поводження з харчовими відходами;
  • зберігання та транспортування харчових продуктів;
  • контролю за технологічними процесами;
  • маркування харчових продуктів тощо.

Очікується, що такі інструкції допоможуть виробникам уникнути помилок та необґрунтованих витрат при впровадженні системи НАССР, побудувати ефективну систему НАССР та почуватися впевнено під час проходження заходів офіційного контролю.

З Настановами (наказ № 546 від 16.03.2021) можна ознайомитись за посиланям cutt.ly/7xbnUyA