Загубилося свідоцтво про народження – як діяти?

Повторна видача свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану здійснюється відділами державної реєстрації актів цивільного стану та відділами ДРАЦС управлінь державної реєстрації, а також дипломатичними представництвами та консульськими установами України.
Якщо оригінал свідоцтва вкрадено, загублено, пошкоджено чи знищено, повторна видача свідоцтва здійснюється відділами ДРАЦС на підставі актового запису цивільного стану, складеного як в електронному вигляді, так і на паперовому носії.
Повторна видача свідоцтв  у такому випадку здійснюється відділами ДРАЦС незалежно від місця державної реєстрації акту цивільного стану та місця проживання заявника.
Повторна видача здійснюється за заявою особи, щодо якої складено запис, батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, представника закладу охорони здоров’я, навчального або іншого дитячого закладу, де постійно перебуває дитина, органу опіки та піклування. Свідоцтво видається представникам зазначених установ за довіреністю установи та при пред’явленні документів, що посвідчують їх особу.
Свідоцтво повторно видається за наявності паспорта (паспортного документа) заявника.
Свідоцтва можуть повторно видаватись представнику особи, яка має право на повторне отримання свідоцтва про державну реєстрацію акту цивільного стану, у разі подання довіреності, посвідченої відповідно до Закону України «Про нотаріат», або документа, що посвідчує повноваження такого представника, відповідно до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Під час пред’явлення адвокатом ордера до нього обов’язково додається копія договору про надання правової допомоги, засвідчена у встановленому законодавством порядку.

За інформацією ЦЗ МРУ МЮУ