Заплановано реформування системи архітектурно-будівельного контролю

Міністерство розвитку громад та територій презентувало концепцію реформування системи архітектурно-будівельного контролю в Україні.

Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного регулювання у сфері містобудування»  направлений на комплексне реформування сфери містобудування, пзапровадження концептуально нової моделі державного управління у галузі.

Важливим аспектом реформування є вимога побудови якісної системи державного контролю і нагляду містобудівної сфери, впровадження інституту по залученню юридичних осіб до здійснення містобудівного контролю та їхнього функціонального поєднання. Підґрунтям проведення загальнодержавної реформи містобудування стала потреба у побудові прозорої, ефективної системи управління в містобудівній діяльності та необхідності поетапного послаблення механізмів державного управління.

Ппроект Закону є першим етапом реформи. Наступний – внесення змін в Кримінальний кодекс України, Кодекс України про адміністративні правопорушення щодо посилення персональної відповідальності у сфері містобудівної діяльності.