Землю під розбудову мережі 4G виділятимуть швидше

В Україні оператори мобільного зв’язку зможуть майже вдвічі швидше розбудовувати мережу 4G. Для цього Верховна Рада прийняла Закон “Про внесення зміни до розділу V “Прикінцеві положення” Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності” щодо спрощення розміщення технічних засобів електронних комунікацій”, який спрощує умови розміщення базових станцій.

Раніше отримання земельної ділянки для побудови базової станції та всіх дозволів займало до року. Лише на детальний план території та його погодження витрачалося до пів року. Це дуже сповільнювало розбудову мережі швидкісного інтернету в українських селах.

Закон скорочує час на виділення землі під базову станцію вдвічі. Це стане можливим шляхом скасування необхідності складати та затверджувати Детальний план території, якщо станції будуються в сільській місцевості або вздовж доріг.

Закон допоможе швидше покрити не лише міжнародні, національні дороги та села без мобільного зв’язку, а ще й досягти одну з основних цілей Мінцифри — надати доступ до швидкісного інтернету 95% населення.