Адвокатура збирає пропозиції щодо удосконалення інвестиційної діяльності та приватизації

post-img

2 хв читати

Адвокатів та інших фахівців у галузі інвестиційної діяльності та приватизації запрошують поділитися власним баченням необхідних змін у законодавстві. Узагальнені пропозиції будуть направлені до профільних комітетів ВР, Кабміну та народних депутатів для використання у нормотворчій роботі.

З відповідною ініціативою виступив Комітет НААУ з питань інвестиційної діяльності та приватизації, повідомляє Національна асоціація адвокатів України.

«Активізація діяльності бізнесу неможлива без прозорого і конструктивного діалогу з владою, яка прямо зацікавлена у наповненні державного бюджету.  Втім, розвиток бізнесу в нашій країні завжди супроводжувався «інтересом» правоохоронних органів, які інколи використовують кримінальне переслідування як один із методів тиску, – прокоментував ініціативу голова Комітету НААУ Андрій Шабельніков. – Тимчасовий доступ до речей і документів, арешт майна та коштів на банківських рахунках, обшуки, допити, вилучення майна, – усі ці та інші слідчі дії стали звичним явищем для блокування роботи підприємства».

Кінцевою метою проекту є формування конкретних пропозицій щодо покращення інвестиційного клімату та розвитку приватизаційних процесів Україні: захисту прав інвесторів, забезпечення рівного захисту прав, інтересів і майна суб’єктів інвестиційної діяльності, створення передумов для ефективного інвестування в економіку України, розвитку міжнародного економічного співробітництва.

Пропозиції змін законодавства просять надсилати за встановленою формою на електронну адресу А.Шабельнікова (a.shabelnikov@mail.unba.org.ua).

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua