Глобус Банк почав видавати енергокредити для ОСББ за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

post-img

2 хв читати

Завдяки рішенню Уряду, який минулого місяця розширив програми «Доступні кредити 5-7-9», Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельні кооперативи (ЖБК) почали отримувати кредити на купівлю та встановлення енергообладнання. Зокрема, ГЛОБУС БАНК видав свій перший енергокредит для ОСББ за цією програмою. Раніше подібну кредитну угоду уклав Sense Bank.

«Серед пріоритетів Уряду – підготовка до опалювального сезону, тому одним із першочергових кроків стало розширення програми «Доступні кредити 5-7-9%», завдяки якій ОСББ та ЖБК можуть подати заявку до одного із 46 уповноважений банків та отримати кредит до 5 млн грн терміном до 5 років під 7% річних. Такою можливістю скористалось ОСББ «ЖК «Грінвуд» у Львівській області для придбання та встановлення сонячних електростанцій у двох багатоквартирних будинках», – сказала Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Своєю чергою голова правління ГЛОБУС БАНКУ Сергій Мамедов зазначив, що державні програми з енергокредитування значно збільшують можливості громадян позбутися всіх складнощів, пов’язаних з енергопостачанням.

«Енергокредити для ОСББ можуть стати справжнім «мейнстримом», адже це шлях до повної енергонезалежності. Крім того, висока окупність спонукатиме ОСББ до більш активної участі в програмах енергокредитування», – підсумував Сергій Мамедов.

Нагадаємо, що для бізнесу та громадян наразі доступні наступні кредитні інструменти:

  • Розширена програма «Доступні кредити 5-7-9%» для бізнесу на купівлю та встановлення електрогенераційних установок на газу.  Сума пільгового кредиту — до 150 млн гривень, строк кредитування — до 10 років.
  • Пільгове кредитування проектів з відновлення енергетичної інфраструктури, яке надають 19 найбільших банків України. Сума кредитів може становити до 25 млн євро. Термін кредиту — до 5–7 років.
  • Програма «Доступні кредити 5-7-9%» для ОСББ та ЖБК. Сума такого кредиту може складати до 5 млн грн терміном до 5 років під 7% річних. Програма працює у комбінації із програмою «ГрінДІМ». ОСББ та ЖБК в рамках цієї програми зможуть отримати компенсацію до 70% вартості проекту після його облаштування.
  • Пільгове кредитування під 0% для домогосподарств на установку сонячних панелей з системами накопичення енергії та вітрових установок. Сума кредиту — до 480 тис. грн. Термін кредитування — 10 років.

Також про інші можливості, які пропонує Уряд, можна дізнатись за посиланням: https://bit.ly/3YPLhNe.

Без автора