IP права та WIPO ALERT: розроблено рекомендації для вебсайтів, що викликають занепокоєння

2 хв читати

Український офіс інтелектуальної власності (ІР офіс) розробив детальні рекомендації для внесення веб-сайтів, що викликають занепокоєння стосовно дотримання IP прав, до бази даних WIPO ALERT.

WIPO ALERT – це міжнародний чорний список (blacklist) вебсайтів, до яких є претензії від правовласників контенту і додатків, який може бути використаний більш ніж у 190 країнах світу. Цей механізм адмініструється Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ) і слугує важливим інструментом для моніторингу та контролю за порушеннями. 

Нові рекомендації ІР офісу включають зразки документів та пояснення процедур, що дозволяють правовласникам подавати звернення про включення або виключення веб-сайтів з національного переліку. За словами представників ІР офісу, нова процедура має на меті зробити процес звернення більш доступним і зрозумілим, забезпечуючи ефективніший захист авторських прав на міжнародному рівні.

На офіційному сайті Державної системи правової охорони інтелектуальної власності тепер можна знайти детальну інформацію про процедуру внесення та виключення сайтів із бази WIPO ALERT, а також посилання на зразки клопотань та заяв: https://ukrpatent.org/uk/articles/initsiatyva-wipo-alert

Без автора