Молдова продовжила тимчасовий захист для українських біженців

post-img

1 хв читати

Уряд Молдови прийняв рішення про подовження терміну надання тимчасового захисту на своїй території українським громадянам ще на один рік.

Про це, як пише Прямий, повідомляє пресслужба уряду Молдови.

“Термін надання тимчасового захисту переміщеним особам з України буде автоматично продовжено ще на один рік, починаючи з 1 березня 2024 року і закінчуючи 1 березня 2025 року”, – йдеться у заяві.

Зазначається, що ця ініціатива передбачає автоматичне продовження захисту, а також дії документів, що посвідчують особу одержувача.

Ті, хто користується тимчасовим захистом у Молдові, матимуть право на працевлаштування без отримання дозволу на тимчасове проживання на території країни, за умови, що вони будуть зареєстровані в територіальному підрозділі національного агентства зайнятості, в межах якого вони проживають.

Уряд також повідомив, що на даний момент на території Молдови перебуває понад 116 тисяч переміщених осіб з України. З них майже 39 тисяч пройшли попередню реєстрацію для отримання тимчасового захисту, а понад 30 тисяч уже отримали відповідні документи.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua