НБУ виніс на повторне обговорення зміни щодо інкасації

post-img

2 хв читати

Національний банк України пропонує до повторного громадського обговорення зміни щодо організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні.

Внесення змін необхідне для приведення окремих вимог Інструкції з організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 31 березня 2017 року № 29 (зі змінами) у відповідність зі змінами до Закону України “Про Національний банк України”, які набрали чинності з 01 січня 2024 року.

Пропозиції регулятора наведені в проєкті постанови Правління НБУ “Про затвердження Змін до Інструкції з організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні”.

Переважно враховані пропозиції, надані за результатами проведення обговорення зазначеного проєкту нормативно-правового акта в лютому 2024 року.

Додатково введено норму щодо необхідності зберігання інформації про місцезнаходження автотранспорту на маршрутах інкасації або перевезення цінностей не менше двох років.

Зауваження та пропозиції приймаються згідно з формою подання, до 5 квітня 2024 року.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua