«Нібулон» домовився з Райффайзен Банком реструктуризувати $45 млн кредиту на 6 років

2 хв читати

Один із найбільших операторів зернового ринку України «Нібулон» і Райффайзен Банк підписали двосторонню угоду про реструктуризацію кредиту на суму $45 млн терміном на 6 років.

Про це повідомила пресслужба зернотрейдера.

Фінансова директорка «Нібулону» Ірина Левковська нагадала про влучання чотирьох авіабомб у зерновий термінал філії «Козацький» агрохолдингу в Херсонській області та подальшу повінь, що спіткала його внаслідок підриву Каховської ГЕС.

«Розуміння цього факту надає нам змогу осягнути рівень довіри з боку банку до «Нібулону», який компанія отримує разом із реструктуризацією», – сказала вона та подякувала банку за підтримку економічної стійкості агросектору в умовах війни.

В агрохолдингу зазначили, що група компаній «Нібулон» має понад 25 українських та іноземних кредиторів, з абсолютною більшістю з яких уже підписано умови реструктуризації.

Бекграунд. ТОВ «СП «Нібулон» створено 1991 року. До російського військового вторгнення зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів і комплексів із приймання сільгоспкультур, потужності для одночасного зберігання 2,25 млн тонн продукції АПК, флот із 83 суден (із них 23 буксири), а також володів Миколаївським суднобудівним заводом.

«Нібулон» до війни обробляв 82 тис. га землі в 12 областях України та експортував сільгосппродукцію до більш ніж 70 країн світу. Зернотрейдер 2021 року експортував максимальні за час свого існування 5,64 млн тонн сільгосппродукції, досягнувши рекордних обсягів постачань на зовнішні ринки в серпні – 0,7 млн тонн, у четвертому кварталі – 1,88 млн тонн і в другому півріччі – 3,71 млн тонн.

Збиток «Нібулону» через повномасштабне військове вторгнення рф у 2022 році перевищив $416 млн.
Наразі зернотрейдер працює на 32% потужностей, створив спеціальний підрозділ для розмінування сільгоспземель і змушений був перенести центральний офіс із Миколаєва до Києва.

Без автора