Оприлюднено уточнені дані звітності учасників ринку небанківських фінансових послуг за 2023 рік

2 хв читати

Національний банк оприлюднив уточнені дані за основними показниками діяльності учасників ринку небанківських фінансових послуг за 2023 рік.

Зокрема, оновлено дані про обсяг наданих фінансових послуг / зобов’язання/ активи/ капітал/ фінансові результати та інші показники звітності в розрізі окремих страховиків, фінансових компаній, кредитних спілок і ломбардів.

Уточнені дані відповідають звітності учасників ринку, складеній відповідно до Правил складання та подання звітності учасниками ринку небанківських фінансових послуг до Національного банку України (далі – Правила), що діяли станом на 31 грудня 2023 року.

Нагадаємо, що постановою Правління Національного банку України від 27 грудня 2023 року № 190 внесено зміни до Правил, зокрема оновлено файли для подання звітності.

Згідно із зазначеними змінами Національний банк не застосовує заходів впливу за несвоєчасне подання файлів та/або допущені помилки під час складання звітності за I квартал 2024 року, за умови, що відповідні файли звітності буде надано до НБУ в повному обсязі до 25 липня 2024 року.

Дані звітності учасників ринку небанківських фінансових послуг за I квартал 2024 року буде оприлюднено відповідно до зазначених змін 15 серпня 2024 року разом з даними за ІІ квартал 2024 року.

Без автора