Ризики неможливості участі в відеоконференції поза межами суду з використанням власних техзасобів, переривання зв’язку тощо несе учасник провадження, який подав відповідне клопотання: прийнято проєкт 8219

post-img

2 хв читати

Народні депутати України проголосували за проєкт Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, та який підписано головою Верховної ради України Русланом Стефанчуком та направлено на підпис Президенту.

Про це йдеться на сайті ВРУ.

Заявленою метою законопроєкту є створення законодавчих умов задля забезпечення поетапного початку впровадження ЄСІТС у кримінальне провадження.

Для забезпечення ефективного запровадження Електронного суду були внесені зміни до статті 35 Кримінального процесуального кодексу України, у якій передбачити можливість подання учасниками справи процесуальних документів в електронній формі до суду з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

В документі також зазначається, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, переривання зв’язку тощо несе учасник кримінального провадження, який подав відповідне клопотання.

У разі технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, переривання зв’язку в учасника кримінального провадження, участь якого є обов’язковою, суд відкладає судовий розгляд.

Якщо технічна неможливість участі в відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, переривання зв’язку мають ознаки зловживання правом з метою затягування судового розгляду, суд своєю вмотивованою ухвалою може позбавити учасника кримінального провадження права участі в відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у цьому кримінальному провадженні.

Детальніше з текстом можна ознайомитись за посиланням.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua