Скасовано спрощену податкову декларацію з податку на прибуток підприємств

post-img

1 хв читати

05.03.2024 набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2024 № 231 «Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 09 серпня 2017 року № 592».

Визнано такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 9 серпня 2017 р. № 592 «Про затвердження Порядку переходу платників податку на прибуток підприємств до подання спрощеної податкової декларації з такого податку та форми спрощеної податкової декларації з податку на прибуток підприємств, який оподатковується за ставкою 0 % відповідно до пункту 44 підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України».

Нагадаємо, що раніше до 31.12.2021 платники податку на прибуток мали можливість застосовувати ставку 0% (якщо відповідали таким умовам: річний дохід, визначений за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний період, не перевищував 3 млн грн; розмір нарахованої зарплати (доходу) кожному з працівників за кожен місяць звітного періоду, які перебували у трудових відносинах із платником, становив не менше 2 МЗП; відповідали одному із критеріїв, визначених у пункті 44 підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» ПК). Такі платники подавали спрощену податкову декларацію з податку на прибуток підприємств, яку тепер скасували.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua