У НААУ презентували методичні рекомендації “Робота адвоката з трудовими договорами: від укладення до розірвання”

post-img

2 хв читати

Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Найбільш поширеною формою реалізації цього права є трудовий договір – угода між працівником і роботодавцем.

У НААУ презентували методичні рекомендації «Робота адвоката з трудовими договорами: від укладення до розірвання». Авторами видання виступили представники Комітету НААУ з питань трудового права Вікторія Поліщук, Катерина Цвєткова, Ганна Лисенко, Дмитро Навроцький, Тетяна Матова, Максим Панченко, Алла Андрушко та Наталія Матвійчук.

Про це повідомляє Національна асоціація адвокатів України.

У посібнику розглядаються види трудових договорів, особливості укладання договору в умовах спрощеного режиму правового регулювання.

Окремий розділ присвячений строковим трудовим договорам. Зокрема, аналізуються основні порушення під час їх виконання, аспекти припинення з окремими категоріями працівників, а також судова практика.

Також досліджуються контракт як особливий вид трудового договору, договори з нефіксованим робочим часом, а також нюанси у документальному оформленні надомної та дистанційної роботи.

Крім цього надаються практичні поради щодо укладення та оформлення трудових договорів (контрактів) з іноземцями, неповнолітніми працівниками та сумісниками.

Автори видання окремо зупинилися на проблемних аспектах укладення трудових договорів в умовах воєнного стану.

Методичні рекомендації будуть корисними для широкого кола професійних спільнот, юридичних осіб публічного і приватного права.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua