У застосунку “Резерв+” з безпідставного “розшуку” зняли понад 700 тисяч українців

2 хв читати

Понад 700 тисяч військовозобов’язаних громадян були зняті з безпідставного “розшуку”. Цю проблему допоміг вирішити застосунок “Резерв+”.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко у Facebook.

За її словами, щоб побачити оновлений статус, варто авторизуватись у застосунку повторно.

“Застосунок Резерв+ звернув нашу увагу на прогалини у реєстрі Оберіг. Одна з них – добре відомий вам статус “в розшуку”, який безпідставно відображався у 710 000 громадян. Цей статус без юридичних підстав мала така ж кількість наших громадян, яка може зрівнятись з населенням Львова до повномасштабного вторгнення”, – зазначила вона.

Чому військовозобов’язані мали статус “в розшуку”

Якщо людина порушувала правила військового обліку, Територіальний центр комплектування звертався до Національної поліції. Водночас фактично, кількість таких звернень становила близько 25%.

“Згідно з законодавством такий “розшук” мав свої терміни. Адже до 19 травня адміністративне стягнення могло бути накладене не пізніше двох місяців з дня порушення правил військового обліку. Зараз цей термін – 3 місяці з дня виявлення, але не пізніше одного року з дня вчинення”, – пояснила Черногоренко.

Як зауважила заступниця міністра, статус “в розшуку” отримали багато військовослужбовців, чиї дані не були оцифровані своєчасно.

Якщо вас зняли з “розшуку”,  до ТЦК звертатись не потрібно. 

Без автора