Уряд сформував наглядову раду “Енергоатому”: до неї увійшли фахівці галузі енергетики світового рівня

4 хв читати

Завершився конкурсний відбір і сформована наглядова рада акціонерного товариства “НАЕК “Енергоатом”.

Результати відбору кандидатів, які погодив Комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств, Уряд затвердив у своєму розпорядженні 21 червня.

Наглядова рада компанії сформована з п’яти членів, троє з яких – незалежні та двоє – представники держави.

Згідно з розпорядженням, незалежними членами наглядової ради акціонерного товариства “Енергоатом” стали Тімоті Джон Стоун, Майкл Елліот Кірст, Ярек Неверович. Також, за поданням Міністерства енергетики, номінаційний комітет погодив Віталія Петрука і Тимофія Милованова, як представників держави.

“Енергоатом – одна з найбільших державних компаній, яка відіграє особливо важливу роль для країни зараз. Формування наглядової ради завершено. Нам вдалося залучити як незалежних кандидатів професіоналів світового рівня. Серед них – один з лідерів британської ядерної галузі, екс-міністр енергетики Литви і екс топ-менеджер Westinghouse, однієї з найбільших ядерних компаній світу, зі США. Очікуємо, що у такому складі наглядова рада посилить енергетичні спроможності компанії та допоможе залучати вкрай необхідні інвестиції в атомну галузь”, – зазначила Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Члени наглядової ради здійснюватимуть управління компанією, а також контролюватимуть та регулюватимуть діяльність його виконавчого органу.

Нагадаємо, проведення конкурсного відбору трьох незалежних членів наглядової ради оголосили у лютому. У січні 2024 року “Енергоатом” зареєстрували як акціонерне товариство. А 21 лютого компанія отримала свідоцтво про реєстрацію випуску акцій на суму понад 306 млрд грн.

Детальніше на сайті Міністерства економіки.

Без автора