В Україні хочуть заборонити Telegram: Голова комітету ВР зі свободи слова пояснив свою позицію

post-img

2 хв читати

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова провів круглий стіл, на якому, зокрема, учасники висловили переконання, що необхідно шукати шляхи для заборони діяльності Telegram в Україні.

Голова комітету Ярослав Юрчишин у коментарі LIGA.net заявив, що зараз адміністрація Telegram відмовляється йти на контакт з українською владою та блокувати канали, які поширюють російську пропаганду. За його словами, за таких умов “звісно логічним” виглядає блокування месенджера.

“Все залежить від того чи буде адміністрація Telegram, яку нібито представляє пан Дуров іти на контакті українською владою і блокувати відверто маніпулятивні канали, які поширюють російську пропаганду. Зараз вони відмовляються це робити. За таких умов звісно логічним виглядає блокування цієї соцмережі”, – відповів Юрчишин.

Щодо загроз національній безпеці з боку месенджера, нардеп заявив, що у цьому питанні за нього більше скажуть позиції секретаря Ради з нацбезпеки та оборони та начальника Головного управління розвідки.

За словами народного обранця, якщо ці посадовці вважають Telegram шкідливим, а Служба безпеки України має цілий перелік каналів, які поширюють російську пропаганду, то в такому випадку не може бути інших варіантів, аніж “блокування цих каналів адміністраторами мережі, або блокування мережі”.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua