В Україні запустили сайт, де можна повідомити про сексуальне насильство над дітьми в Інтернеті

post-img

1 хв читати

В Україні діє перший портал, де можна повідомити про можливий злочин на тему сексуального насильства над дітьми в інтернеті, — StopCrime: https://stopcrime.ua/net-crime

Надіслане повідомлення може бути анонімним. Головне — надати посилання, де розміщено контент. Для подальшого розслідування та блокування такого контенту громадська організація «Магнолія», як член Міжнародної мережі, збиратиме, аналізуватиме та передаватиме його до Департаменту кіберполіції та в Інтерпол.

Громадська організація «Магнолія» відповідає за функціонування та обробку онлайн-звернень та сприятиме документуванню й розслідуванню злочинів, учинених щодо дітей. Вона також є членом міжнародної мережі гарячих ліній повідомлення про сексуальне насильство над дітьми онлайн — INHOPE.

«Сексуальне насильство над дитиною в інтернеті — це окремий вид злочину, який не має кордонів, і протидіяти цій злочинності можливо тільки в тісній співпраці з Міністерством цифрової трансформації України та Департаментом кіберполіції Національної поліції України. ВГО «Магнолія» дуже вдячна нашим партнерам, які попри повномасштабну війну та чимало викликів, пов’язаних із нею, посприяли доєднанню гарячої лінії до мережі INHOPE у рекордно швидкий термін», — повідомляє Євгенія Ткаченко, Президент громадської організації «Магнолія».

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua