Врегульовано порядок поновлення тимчасово зупинених ліцензій небанківських фінустанов на ТОТ

post-img

1 хв читати

НБУ затвердив порядок поновлення ліцензій з метою забезпечення можливості для надавачів фінансових послуг, місцезнаходженням яких були тимчасово окуповані території, поновити зупинені ліцензії після деокупації територій або перереєстрації на підконтрольній Україні території.

Згідно з новим порядком фінансова установа має долучити до заяви про поновлення тимчасово зупиненої ліцензії документи, що підвереджують відповідність вимогам Положення про авторизацію фінансових послуг та умови здійснення ними діяльності з надання фінансових послуг (затвердженого постановою Правління НБУ від 29 грудня 2023 року № 199).

Нацбанк розглядатиме заяву про поновлення ліцензії протягом 30 робочих днів з дня отримання повного пакета документів, водночас може продовжити цей строк ще на 30 робочих днів та запитувати додаткову інформацію / документи / пояснення.

Повідомлення про ухвалене рішення Нацбанку надається безпосередньо надавачеві фінансових послуг та оприлюднюється на сторінці офіційного Інтернет-представництва НБУ.

Новації затверджено постановою Правління НБУ від 22 березня 2024 року № 35, яка набирає чинності з 26 березня 2024 року.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua