Встановлюється адміністративна відповідальність за порушення законодавства у сфері лобіювання

post-img

2 хв читати

Верховна Рада України 21 березня прийняла Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення законодавства у сфері лобіювання» (законопроект № 10373).

Метою Закону є нормативно-правове регулювання лобіювання в Україні відповідно до міжнародних практик та стандартів шляхом встановлення адміністративної відповідальності за здійснення лобіювання.

Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнюється новими статтями 18846-1 та 18846-2, які передбачають встановлення адміністративної відповідальності за незаконне здійснення лобіювання та за порушення законодавства у сфері лобіювання.

Крім того, стаття 24 КУпАП доповнюється новим видом адміністративного стягнення у вигляді заборони здійснення лобіювання.

Положеннями Закону працівникам Національного агентства з питань запобігання корупції надаються повноваження щодо складання протоколів за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених статтями 18846-1 та 18846-2 КУпАП.

 

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua