Заплановано поступове скасування мораторію на стягнення майна держпідприємств

1 хв читати

Комітет ВР з питань економічного розвитку підтримує законопроект № 11139 про внесення змін щодо підвищення ефективності управління державним майном, вдосконалення механізму реалізації арештованого майна та наближення правових стандартів в Україні до європейських стандартів.

Законопроект має на меті підвищити ефективність управління державною власністю та передбачає поступове скасування мораторію на примусову реалізацію майна підприємств, де більше 25% належить державі.

Очікується, що це посприяє відновленню нормальних економічних зв’язків між приватними компаніями та компаніями, де є частка держави, допоможе повернути імідж і захистити їх права.

Скасування мораторію передбачає поступовий процес, який дозволить впродовж 3-х років після прийняття закону знімати обмеження на стягнення боргів з держкомпаній. Але ці зміни не будуть стосуватися підприємств ОПК.

Наразі в Україні існує велика частка державних непрацюючих підприємств, якими неможливо ефективно управляти через мораторій на їх продаж. Це мораторій встановлено ще з 2003 року як тимчасовий захід для розв’язання деяких проблем в економіці.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua