Депутати запланували реформу законодавства стосовно малого і середнього бізнесу

Комітет ВР з питань економічного розвитку ухвалив рішення створити робочу групу з напрацювання нової редакції Закону України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні».

Наразі Міністерство економіки України завершує роботу над Стратегією державної політики підтримки малого та середнього підприємництва до 2027 року, тому синхронізація законодавчих та виконавчих ініціатив особливо актуальна, пояснили депутати.

Основна мета – дієве, сучасне, конкурентне, орієнтовне на європейську перспективу України законодавство, яке слугувало б надійною основою для динамічного розвитку сектору -мікро, малого й середнього бізнесу.

Заплановано створити та структурувати за напрямками робочі підгрупи із залученням підприємців, представників мікро-, малого- і середнього бізнесу, профільних бізнес-асоціацій, громадських організацій, наукової та фахової спільноти, центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, бізнес-омбудсмена, міжнародних партнерів, народних депутатів.