«Горизонт Європа»: Уряд затвердив Положення про національні контактні пункти та Координаційний центр

27 лютого Кабінетом Міністрів України було ухвалено постанову «Про затвердження Положення про національні контактні пункти та Координаційний центр Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та Програми з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021-2025), комплементарної до програми «Горизонт Європа».

Метою ухвалення постанови є реалізація Угоди між Україною, з одного боку, і Європейським Союзом та Європейським співтовариством з атомної енергії, з іншого боку, про участь України в Рамковій програмі з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» і Програмі з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021-2025), комплементарній до Рамкової програми з досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Затвердженим положенням визначаються засади відбору та діяльності національних контактних пунктів та Координаційного центру. Це створить потужну інфраструктурну підтримку програм «Горизонт Європа» та «Євратом», а також посилить участь українських організацій у цих програмах.

Довідково

Незабаром Міністерство оголосить конкурсний відбір національних контактних пунктів.

Нагадуємо, на базі Національного фонду досліджень України створено «Офіс Горизонт Європа в Україні», а також обрано представників від України до програмних комітетів.