Менеджери Коломойського вивели 13 мільярдів з “Укрнафти”: прокуратура завершила розслідування

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершила досудове розслідування у справі про заволодінні майном та коштами ПАТ “Укрнафта” на суму майже 13,3 мільярдів гривень.

На сьогодні прокурор САП надав доручення детективам НАБУ відкрити матеріали справи стороні захисту для ознайомлення, повідомляє пресслужба прокуратури.

Підозрюваними у справі є 8 осіб, серед яких колишні голова правління ПАТ “Укрнафта”, заступниця керівника управління з продажу нафти, газу та продуктів нафто і газопереробки ПАТ “Укрнафта”, начальник відділу контролю за обліком та поставками нафти і нафтопродуктів ПАТ “Укрнафта”, а також колишні директори 5 комерційних підприємств.

За даними слідства, керівники ПАТ “Укрнафта” упродовж березня-серпня 2015 року незаконно поставили на користь п’яти комерційних підприємств нафту загальною вартістю понад 10 млрд гривень, якою службові особи цих підприємств заволоділи заподіявши збитки ПАТ “Укрнафта” на зазначену суму.

Також встановлено, що службовими особами ПАТ “Укрнафта” у липні 2015 року із комерційним підприємством укладено 70 договорів на закупівлю нафтопродуктів на суму понад 3 млрд гривень на умовах повної передоплати. Однак у подальшому ПАТ “Укрнафта” дозволила відкласти постачання нафтопродуктів до кінця 2018 року, але так їх і не отримала, а сплачені за них авансом гроші вивели за кордон.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України – заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.