НБУ ліквідував «Айбокс Банк»

Правління Національного банку України ухвалило рішення про відкликання банківської ліцензії в АТ “АЙБОКС БАНК” та його ліквідацію з 07 березня 2023 року.

Рішення ухвалене у зв’язку із систематичним порушення даним банком вимог законодавства у сфері запобігання легалізації злочинних доходів, що зокрема полягає в неналежному виконанні банком обов’язку здійснювати посилені заходи належної перевірки щодо клієнтів, ризик ділових відносин з якими є високим, які здійснювали діяльність з надання послуг з організації та проведення змагань (турнірів) зі спортивного покеру.

Кожен вкладник банку отримає від ФГВФО відшкодування згідно із законодавством. Нагадаємо, що Законом № 2180-IX запроваджено стовідсоткове гарантування вкладів фізичних осіб у всіх банках.

Частка банку становила 0,1% від активів платоспроможних банків, тож виведення його з ринку не вплине на стабільність банківського сектору України, наголосили в НБУ. Акціонерами банку є Володимир Дробот, який володіє 73,92% акцій, та Альона Шевцова, яка володіє 24,98% акцій.