ННЦ «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» створює електронну бібліотеку Мін’юсту в галузі судової експертизи

Бібліотека Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» налічує унікальну колекцію понад 30 тисяч видань з питань права, судової експертизи та криміналістики і використовується при підготовці судових експертів, наукових кадрів вищої кваліфікації у галузі судово-експертної діяльності та права.

В межах першого етапу проєкту зі створення сучасної електронної бібліотеки Міністерства юстиції в галузі судової експертизи розпочато сканування бібліотечного фонду ННЦ. З цією метою наукові видання, які зберігалися в різних містах України та Головному офісі ННЦ у місті Харкові, доставлено до Київського відділення Центру.

«Створення спеціальної електронної бази – репозиторію дозволить зручно та швидко використовувати бібліотеку ННЦ ІСЕ під час навчання, підвищення кваліфікації та проведення судових експертиз як для працівників Центру, так і для інших державних спеціалізованих установ, приватних експертів, а також інших категорій осіб, що мають намір підвищити свою кваліфікацію», – повідомив Директор ННЦ ІСЕ Сергій Тюлєнєв.

Цифровізація видань здійснюється за допомогою сканеру BookDrive Mark2. Матеріали зберігаються у спеціальному захищеному сховищі даних.

Така форма цифровізації є засобом безпечного використання рідкісних видань та буклетів яким більше 100 років, а таких екземплярів у бібліотеці ННЦ ІСЕ налічується більше 50-ти.