Постраждалі від підриву Каховської ГЕС, які ще не подали заяву на отримання одноразової матеріальної грошової допомоги, можуть подати її до 31 жовтня

Мінсоцполітики нагадує, що Уряд продовжив термін прийому заяв на виплату одноразової матеріальної грошової допомоги громадянам, які постраждали від підриву Каховської ГЕС. Відповідна постанова  була ухвалена 8 серпня на засіданні Кабінету Міністрів.

У червні ж Кабінет Міністрів України прийняв розроблену  Міністерством постанову, яка дала можливість забезпечити кожному постраждалому з підтоплених регіонів Херсонської і Миколаївської областей  виплату грошової допомоги розміром 5 тис. грн.

Приймати такі заяви мають усі управління соціального захисту населення в Україні.

Звернутися із заявою до органів соцзахисту необхідно до 31 жовтня 2023 р. (включно). Отримати кошти можна буде через АТ «Укрпошта» або через установи уповноважених банків з можливістю їх зняття через платіжні термінали.

Звертаємо увагу, що отримати фінансову допомогу мають право не тільки громадяни, які на момент підриву Каховської ГЕС проживали (були зареєстровані/задекларовані) в підтоплених населених пунктах Миколаївщини та Херсонщини, підконтрольних Україні. Так само допомогу можуть отримати українці, що з 6 червня виїхали з підтоплених районів тимчасово окупованої території Лівобережжя в райони, підконтрольні Україні.