Суддя штату Оклахома під час засідання надсилала смс приставу, у яких висміювала прокурорів та свідків: Верховний суд відправив її у відставку

Суддя з американського штату Оклахома Трейсі Содерстром під час засідання у справі про вбивство надсилала понад 500 текстових повідомлень приставу, у яких висміювала прокурорів та свідків. Верховний суд штату відправив її у відставку.

Про це повідомляє CNN.

На судовому засіданні, де Содерстром листувалася з приставом, розглядали справу про вбивство 2-річного хлопчика. В одному з її текстових повідомлень суддя висміювала прокурора, кажучи, що той «спітнів через пальто» і що в нього «дивні на вигляд» руки. У листуванні вона також хвалила адвоката, назвавши її «чудовою», а після виступу поліціянта також стверджувала, що «могла б дивитися на нього цілий день».

Згідно з мировою угодою, суддя більше не претендуватиме на суддівську посаду в Оклахомі, утім зможе обіймати іншу державну посаду.

«Я обіцяла виконувати Конституцію чесно, неупереджено та ефективно. Але оскільки я людина, я теж спіткнулась», — сказала сама суддя Содерстром про свою відставку. Посаду судді вона обійняла в січні 2023 року, і її термін мав закінчитися у 2027 році.