ЄСПЛ розпочав розгляд скарги адвокатів Коломойського щодо порушення прав бізнесмена

Адвокат Ігоря Коломойського Олександр Лисак повідомив, що Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) розпочав розгляд скарги бізнесмена щодо незаконності його кримінального переслідування та допущених в ході нього порушень прав і свобод.

“Європейський суд з прав людини розпочав розгляд справи за нашою скаргою. ЄСПЛ оцінить на предмет правомірності як застосовані щодо Ігоря Коломойського запобіжні заходи, так і загалом законність кримінального переслідування нашого клієнта. Ця справа матиме важливе значення для функціонування в Україні захисту прав людини та дотримання принципів правової держави”, – повідомив адвокат.

Олександр Лисак також висловив занепокоєння щодо продовження невиправданого переслідування та порушення прав Ігоря Коломойського і зазначив, що сторона захисту в подальшому буде оскаржувати ці дії в ЄСПЛ.

“Ми маємо констатувати, що з моменту нашого звернення зі скаргою в ЄСПЛ ситуація щодо дотримання прав Ігоря Коломойського значно погіршилася. Підозра протягом останніх місяців абсолютно не еволюціонує. Разом з тим, людина вже майже 8 місяців перебуває під вартою за фактично необґрунтованою підозрою, заснованою на нічим не підкріплених припущеннях. У зв’язку із цим, ми вимушені продовжувати оскаржувати незаконні дії відносно пана Коломойського в ЄСПЛ. Цей крок є необхідним для захисту прав і законних інтересів Ігоря Коломойського, оскільки в нашому випадку жоден національний засіб захисту не є ефективним”, – заявив адвокат Лисак.

Захист Ігоря Коломойського сподівається на справедливий та оперативний розгляд справи Європейським судом, а також очікує на рішення, яке відповідатиме міжнародним стандартам прав людини.