500 тис доларів неправомірної вигоди: під час передачі затримано заступника очільника Міненергетики Олександра Хейла

post-img

1 хв читати

Детективи НАБУ спільно з СБУ на одержанні неправомірної вигоди за надання дозволу на вивезення гірничо-видобувного обладнання із прифронтового району викрили заступника Міністра енергетики України та трьох його спільників.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У межах досудового розслідування встановлено, що посадовець Олександр Хейло, діючи у змові з довіреною особою, очільником енергетичної компанії з Миколаївської області та керівником одного з державних вугільних підприємств на Донеччині, висловив прохання керівнику іншого вугільного підприємства, яке розташоване в західному регіоні, надати неправомірну вигоду в розмірі 500 тис. дол. США. Натомість він обіцяв забезпечити передачу на зберігання з можливістю використання цього обладнання для видобутку вугілля. Фактично мова йшла про евакуювання унікального обладнання із зони бойових дій та його використання на шахтах західного регіону.

За домовленістю, гроші мали передаватися п’ятьма частинами по 100 тис. дол. США на кожній зустрічі. Посадовця Міненерго та його трьох спільників затримано «на гарячому» одразу після отримання третього траншу.

Їхні дії кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Вирішується питання про застосування до затриманих запобіжних заходів.

Нагадаємо, що заступника Міністра енергетики України було призначено з 06 вересня 2023 року розпорядженням Кабінету Міністрів України  від 1 вересня 2023 р. № 764-р). З грудня 2022 року і до призначення на посаду заступника Міністра енергетики України очолював ДП «Укрвугілля».

Без автора