Бізнес отримує збитки через обстріли – суди задовольняють позови до рф

post-img

1 хв читати

Українські суди продовжують задовольняти позови підприємств до російської федерації.

Господарський суд Дніпропетровської області задовільнив позов ТОВ до держави – рф (справа № 904/153/24).

Судом встановлено, що 28 квітня 2023 року владою російської федерації здійснено обстріл цивільної інфраструктури м. Дніпра ракетами невстановленого типу. В результаті пошкодження інфраструктури аптечного складу діяльність ТОВ фактично була паралізована, відновлення вимагає здійснення фінансових видатків у значних обсягах, що власними силами підприємство забезпечити не в змозі.

Рішенням Господарського суду Дніпропетровської області від 20.02.2024 було повністю задоволено позов ТОВ та вирішено стягнути з держави російська федерація суму завданих збитків у розмірі 672 176 без урахування ПДВ та суму збитків у розмірі 89 000 грн за проведення експертної оцінки щодо визначення об’єму збитків, завданих внаслідок ракетного обстрілу.

Рішення в апеляційному або касаційному порядку не оскаржувалося та набуло законної сили.

Господарський суд Дніпропетровської області задовільнив позов приватного підприємства до держави – рф (справа № 904/1907/23).

Судом встановлено, що внаслідок ракетного обстрілу російською федерацією міста Кривого Рогу зруйновано (пошкоджено) пожежею майно позивача – цистерни у кількості 6 штук разом із обв’язувальними трубопроводами, які використовувались для зберігання пального.

Рішенням Господарського суду Дніпропетровської області було частково задоволено позов приватного підприємства до держави – російської федерації та стягнуто 64 848 659,58 грн – майнової шкоди, 90 000,00 грн – витрат на проведення технічного обстеження знищеного (пошкодженого) майна, 140 000,00 грн – витрат на проведення оцінки реальних збитків.

Рішення в апеляційному або касаційному порядку не оскаржувалося та набуло законної сили.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua