Послуги для моряків: відтепер кваліфікаційні документи можуть забрати рідні, друзі чи колеги

post-img

1 хв читати

Морякам більше не треба особисто їхати до Адміністрації судноплавства, щоб отримати кваліфікаційні документи. Вони можуть на порталі Дія в кілька кліків визначити представника — і більше жодних паперових довіреностей та нотаріусів.

Кожен моряк завдяки новій опції зможе економити тисячі гривень і до тижня часу, які раніше витрачав на оформлення довіреності. Адже тепер усі процедури можна виконати самостійно онлайн чи з допомогою довіреної особи. Не треба повертатися з рейсу, щоб забрати документи.

Як працює послуга?

Моряк подає на порталі Дія заяву про присвоєння звання або підтвердження кваліфікації. У ній вказує дані про особу, яка отримає готові документи за нього. Після друку кваліфікаційного документа на електронну пошту представника надійде лист з рішенням, де є QR-код. Довірена особа моряка йде до Адміністрації судноплавства, показує QR-код та документ, який посвідчує її особу, — і все, кваліфікаційні документи отримано. У разі відмови комісія надсилає лист з поясненням причини.

Це не тільки швидко та зручно, а й безпечно. Адже усуває ризик шахрайства та підробки, бо кожен крок процедури відстежується й фіксується. Жодних паперів, сумнівних посередників та корупційних ризиків.

Цифровізуємо послуги для моряків, щоб сфера була більш зручною і прозорою.

Електронні послуги для моряків на порталі Дія та приведення стандартів дипломування моряків до міжнародних вимог реалізують Міністерство розвитку громад та територій й Адміністрація судноплавства у співпраці з Міністерством цифрової трансформації за сприяння проекту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev. 

Без автора