Шахраї продають підроблені посвідчення водія від імені працівників сервісних центрів МВС

7 хв читати

Увага! Шахраї під виглядом працівника сервісних центрів МВС Києва на ім’я «Софія Бойко» пропонують купити посвідчення водія та отримати документ поштою. Спілкуються в телефонних месенджерах Telegram, Viber, WhatsАpp. Клієнтам обіцяють водійський документ без складання іспитів.

Для того, щоб увійти в довіру, шахраї надають численні фото з використанням службового бейджу, айдентики та кольорів сервісних центрів МВС, що зроблені за допомогою комп’ютерних програм.

«Найчастіше злочинці використовують світлини, зроблені  2016 року на відкритті сервісного центру МВС в місті Сєвєродонецьк Луганської області. Дівчина на фото – це колишня співробітниця структури Головного сервісного центру МВС, не має жодного відношення до фейкового адміністратора й ніколи в минулому не обіймала таку посаду.  Наразі вона тривалий час перебуває за кордоном. Її справжнє ім’я та прізвище не Софія Бойко. Наразі регіональним сервісним центром ГСЦ МВС в м. Києві сформовано та подано до поліції заяву про вчинення злочину», — розповів заступник начальника регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в м. Києві Олександр Бойко у коментарі журналістам телеканалу Рада.

Сервісні центри МВС наголошують:

  • Отримати вперше водійське посвідчення можливо виключно особисто під підпис після складання теоретичного та практичного іспитів у сервісному центрі МВС. Таке посвідчення не надсилається адресно і тим більше за кордон.
  • Адміністратори сервісних центрів МВС не ведуть спілкування в телефонних месенджерах Telegram, Viber, Whatsapp.
  • Оплата послуг відбувається виключно на реквізити Головного сервісного центру МВС.
  • Орієнтовна вартість бланку посвідчення водія 515 грн.
  • Фейкові посвідчення водія не відображаються в офіційних реєстрах МВС та застосунку Дія.
  • Відновити чи обміняти посвідчення водія в можливо за зверненням до сервісного центру МВС або онлайн в Кабінеті водія чи в Дії.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

Без автора