В Україні можуть створити Спеціальну економічну прокуратуру

post-img

1 хв читати

Заступник голови податкового Комітету Верховної Ради Ярослав Железняк повідомив про законодавчу ініціативу щодо створення Спеціальної економічної прокуратури.

Новий орган буде здійснювати процесуальне керівництво у справах, що розслідує Бюро економічної безпеки.

“Суть ідеї в тому, що перезавантаження БЕБ певним чином підвищить ефективність інституту. Але весь цей час ми не побачили ролі прокуратури в захисті бізнесу. І якось порушення підслідності та неадекватні слідчі дії проти бізнесу вони не помічали. В тому числі через недостатньою компетентністю та доброчесністю прокурорів, відповідальних за процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях БЕБ. Тому, наступний логічний етап – необхідність навести лад у прокуратурі. А це можливо лише шляхом створення Спеціальної економічної прокуратури, яка буде здійснювати нагляд за всіма економічними злочинами”, – пояснив депутат.

Законопроект «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України, Кримінального кодексу України та інших законів України щодо запровадження діяльності Спеціалізованої економічної прокуратури» готують до реєстрації у парламенті.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua