Як дистанційно актуалізувати інформацію про повірений квартирний лічильник, – «Центр комунального сервісу» інформує-

post-img

8 хв читати

Після повірки квартирних лічильників води і тепла їх потрібно опломбувати та поставити на абонентський облік. Тобто актуалізувати інформацію в облікових базах виконавців послуг. Про це інформує комунальний концерн «Центр комунального сервісу» (ЦКС).

Міжповірочний інтервал (термін роботи приладу обліку до наступної повірки) становить 4 роки від дати виробництва лічильника (вказаної в технічному паспорті приладу обліку) або дати останньої повірки (зазначеної у свідоцтві про повірку).

Якщо прилад обліку проходить повірку, споживач отримує свідоцтво про повірку, якщо ж не проходить – довідку про непридатність, і лічильник доведеться замінити на новий.

Перевірити інформацію про свій лічильник і термін його повірки можна за допомогою дистанційних каналів обслуговування месенджер у Facebook, Skype, Telegram чи за номером Сall-центру: 044-247-40-40.

Замовити повірку приладу обліку споживач може самостійно, вибравши  компанію, що виконує такі роботи та має відповідну ліцензію. Також це можна зробити через сайт ЦКС у розділі «Повірка/заміна лічильників».

Подати заявку на опломбування можна за телефоном 044-247-40-40 або сайті ЦКС у розділі «Дистанційне обслуговування».

Щоб актуалізувати інформацію повіреного чи нового лічильника, достатньо надіслати до ЦКС фото чи сканкопії документів, зазначивши адресу проживання. Дистанційно передати документ можна через месенджер у Facebook, Skype або Telegram. Зокрема, для цього потрібно надіслати:

  • свідоцтво про повірку;
  • протокол повірки/акт виконаних робіт із повірки лічильника (якщо повірка здійснювалась на місці без демонтажу лічильника) або акти демонтажу та монтажу лічильника й акти опломбування і розпломбування (якщо повірка здійснювалася з демонтажем);
  • фото лічильників станом на дату звернення.

При виявленні невідповідності номерів лічильників в облікових базах для актуалізації інформації необхідно надіслати через FacebookSkype або Telegram сканкопії:

  • акт монтажу/опломбування первинного встановлення;
  • акт контрольного зняття показань за будь-який період використання квартирного лічильника;
  • фото лічильників із показаннями на поточну дату.

Для коректних нарахувань за спожиті послуги гарячого і холодного водопостачання потрібно передавати показання приладів обліку щомісяця, з 5-го числа і до кінця місяця. Це дозволяє сплачувати лише за фактично спожиті об’єми. Способи передавання показань – за посиланням.

Без автора