Який блендер купити для приготування смузі: стаціонарний або занурювальний?

post-img

5 хв читати

Сьогодні багато хто полюбляє пити смузі. Смузі – не тільки смачний, а й корисний напій, який дозволяє включити до раціону велику кількість фруктів, овочів, зелені та інших корисних продуктів. Він насичує організм вітамінами, мінералами та клітковиною, покращує травлення та допомагає підтримувати здорову вагу. Завдяки легкості приготування смузі стали популярним вибором серед тих, хто стежить за здоров’ям і хоче харчуватися збалансовано.

Однак, щоб приготувати ідеальний смузі, необхідно вибрати відповідний блендер. В інтернет-магазині Цитрус можна купити блендер стаціонарного типу або занурювальний. Який з них краще підійде для приготування смузі?

Стаціонарний блендер – чи варто купувати для смузі

Стаціонарні блендери є пристроями з чашею, яка встановлюється на основну базу з мотором. Вони ідеально підходять для приготування смузі завдяки своїй потужності та зручності використання.

Переваги стаціонарних блендерів для подрібнення фруктів та овочів:

  1. Потужність. Стаціонарні моделі зазвичай оснащені потужними двигунами й можуть подрібнювати навіть горіхи, заморожені ягоди, лід.
  2. Однорідні текстури. Завдяки високошвидкісному обертанню ножів, смузі у стаціонарних блендерах виходить ідеально однорідним та перемішаним.
  3. Великий обсяг. Стаціонарні моделі комплектуються чашами на 1,5-2 літри. Відповідно за один раз можна приготувати напій для всієї родини.

Виробники деяких моделей блендерів пішли ще далі, й встановили спеціальні програми для приготування смузі, завдяки чому вони виходять дійсно найкращими.

Проте є й певні недоліки, про які варто знати, перш ніж купляти стаціонарний блендер для смузі. По-перше, вони більш габаритні. А по-друге, їх важко мити, особливо якщо чашу не можна знімати.

Чи варто купувати занурювальний блендер для смузі

Це компактні пристрої, які потрібно тримати в руці під час роботи. Вони оснащені ножами на кінці робочої частини, що занурюється, і працюють безпосередньо в склянці. Серед ключових переваг даного типу блендерів для приготування смузі можна виділити:

  1. Компактність
  2. Зручність очищення.
  3. Багатофункціональність.

Крім того, зазвичай до комплекту входять спеціальна чаша більшого обсягу, декілька насадок і вінчик для збивання страв. Тобто це дійсно універсальний кухонний гаджет, що знадобиться будь-якій домогосподині.

Проте погружним блендером не так легко досягти однорідної маси. Є й ризик, що рідина розплескується без кришки. Також виробник не радить дуже довго тримати мотор увімкненим, оскільки це може призвести до його виходу з ладу.

Який блендер вибрати – стаціонарний чи занурювальний

Обидва варіанти підходять для даної мети. Занурювальним блендером можна швидко приготувати смузі з м’яких фруктів та овочів. Тверді ж, наприклад моркву чи буряк, доведеться попередньо нарізати на дрібні шматки. 

Стаціонарний блендер дозволяє швидше робити смузі з додаванням будь-яких інгредієнтів – від м’яких до твердих. Правда, зазвичай стаціонарні блендери коштують дещо дорожче. Ціна блендера залежить від виробника, комплектації та технічних характеристик (потужність двигуна).

Без автора