Як уникнути помилок при сплаті податків: столичні податківці розробили покроковий алгоритм платежів

post-img

5 хв читати

Недостатній рівень обізнаності податкового законодавства призводить до помиллок платників при сплаті платежів. Оскільки це негативно впливає на достовірність показників щодо стану розрахунків з бюджетами i цільовими фондами, Державна податкова служба України підготувала доступнi та зручні сервіси для платників податків.

Ці сервіси допоможуть сплатити/повернути податки, збори та єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Покроковим алгоритмом дій, зокрема, фахівці роз’яснили, як отримати Витяг щодо стану розрахунків, що з 1 травня 2024 року став доступним для платників податків в електронному кабінеті. Як подати заяву про бажання або відмову отримувати документ через електронний кабінет – у матеріалі за посиланням.

Також порушили питання щодо способів повернення з бюджету помилково або надміру сплачених сум. Крім того, податкова служба підготувала інформацію щодо реквізитів рахунків для сплати податків, зборів, єдиного внеску та інших платежів до бюджету

До того ж, із покроковим порядком заповнення платіжних інструкцій на сплату платежів до бюджету та фондів соціального страхування можна ознайомитися за посиланням.

Більше про зміни в податковому законодавстві можна ознайомитися на сайті Головного управління Державної податкової служби у м. Києві за посиланням: https://kyiv.tax.gov.ua/.

Без автора