Із початку року роботодавці столиці отримали 15,6 млн грн компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

post-img

4 хв читати

Із початку 2024 року столична служба зайнятості виплатила роботодавцям Києва 13,2 млн грн компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Ще 2,4 млн грн – на оплату праці працевлаштованих зареєстрованих безробітних із числа ВПО. Про це повідомляє Київський міський центр зайнятості.

Завдяки компенсаціям роботу в столиці отримали 750 внутрішньо переміщених осіб.

Наразі служба зайнятості реалізує дві програми надання компенсації витрат роботодавців на оплату праці за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб. Компенсація витрат на оплату праці при працевлаштуванні ВПО під час дії воєнного стану здійснюється в розмірі 8 тис. грн. Максимальний термін виплат – три місяці для ВПО, шість місяців – для ВПО з інвалідністю. Отримати можна онлайн через портал Дія або звернутися до центру зайнятості за місцем реєстрації діяльності.

Компенсація витрат при працевлаштуванні зареєстрованих безробітних з-поміж ВПО за направленням центру зайнятості виплачується в розмірі 16 тис. грн. Загальна тривалість працевлаштування ВПО на період виплати складає 12 місяців, максимальний термін виплат – 6 місяців. Для отримання компенсації необхідно подати заяву через електронний кабінет роботодавця на сайті Державної служби зайнятості чи звернутися безпосередньо до центру зайнятості.

Як зазначає Київський міський центр зайнятості, відшкодування витрат на зарплату та соціальні внески знижує фінансовий тиск на компанії та створює для них мотивацію приймати на роботу внутрішньо переміщених осіб. Такі ініціативи не тільки допомагають інтегрувати цих людей у нові колективи, але й сприяють зменшенню безробіття та підвищенню соціальної стабільності.

Без автора